Rum barakuda od końca XVIII wieku jest produkowany na Barbudzie małej wyspie morza karaibskiego.
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Data dostępności:
Rum barakuda od końca XVIII wieku jest produkowany na Barbudzie małej wyspie morza karaibskiego , kiedy to cukier został po raz pierwszy sprowadzony na wyspę i szybko stał się główną częścią upraw na jej plantacjach. Produkty uboczne z trzciny cukrowej, takie jak melasa lub sok z trzciny cukrowej, są głównymi składnikami w produkcji rumu w procesie fermentacji i destylacji. Następnie destylat dojrzewa w dębowych beczkach, pomagając w ten sposób w tworzeniu popularnego na Karaibach rumu.
Kraj pochodzenia | Barbuda |
Zawartość alkoholu | 37,5% |
Pojemność | 0,7 l |
MASZ
PYTANIA?
Zapytaj Naszego
specjeliste
Masz problem z wyborem odpowiedniego alkoholu? Być może szukasz alkoholu na wesele lub inną okazje? Poproś o pomoc Naszego specjaliste.
Tel. kontaktowy:
(+48) 533 406 629
NAPISZ DO NAS