W rytm akustycznej gitary, szczęku tłuczonych butelek i wystrzału rewolwerów w dalekim Meksyku do dzisiaj smakuje się popularną Tequile. Produkowana jest ze specjalnego szczepu agawy niebieskiej. Pija się ją w kieliszkach w formie tzw shotów blanco (cytryna i sól) lub oro (cynamon i pomarańcza). Picie tequili w ten sposób dostarcza wiele zabawy i stanowi nieodzowny element towarzyskich wyjść do klubów i barów.
Sierra Silver to tequila, która charakteryzuje się krystalicznym kolorem. Jest bardzo aromatyczna lekko pikantna z przeplatającymi się nutami zielonych jabłek i młodego ananasa. Doskonale nadaje się do komponowania drinków, jak również do picia w tradycyjny sposób ze szczyptą soli i cytryną.
Sierra Reposado jest doskonałą propozycją dla amatorów łagodniejszego oblicza tequili. Dzięki leżakowaniu w dębowych beczkach nabiera złocistej barwy i szlachetnego aromatu oraz zdecydowanie lżejszego charakteru. Klasyczną sól i cytrynę można zastąpić egzotycznym cynamonem i pomarańczą.
Tequila pochodząca z Meksyku. Posiada ostry posmak agawy z przełamanymi nutami cytrusów.
Trunek pochodzący z Meksyku. Posiada słodki, cytrusowy smak.
Tequila pochodząca z Meksyku o słodkim smaku. Zawiera lekką nutę tanin, cytrusów, wanilii i dębu.
Salitos Silver to trunek o wyrazistym charakterze, w którego profilu wyczuwalne są nuty ziemi i minerałów, z niepowtarzalnymi niuansami esencji z agawy.
Salitos Gold wytwarzana jest z wysokiej jakości niebieskiej agawy Weber, której ziemisty oraz świeżo-cytrynowy charakter jest rozpoznawalny dla słynnego na całym świecie regionu Jalisco.
Posiada ona świeże aromaty agawy, cytrusów i owoców egzotycznych. W smaku jest niezwykle gładka z nutami świeżych owoców cytrusowych — pomarańczy, grejpfruta i cytryny. Długi finisz z wyraźnym akcentem czarnego pieprzu.
Tequila Patron Silver wytwarzana jest w niewielkich ilościach z wykorzystaniem zarówno tradycyjnych jak i zaawansowanych technologicznie metod. Butelkowana jest bezpośrednio po destylacji w numerowane, ręcznie produkowane butelki
Tequila Patron Reposado powstaje w meksykańskim stanie Jalisco, prawdziwym zagłębiu tequili.
Patron Anejo jest wyjątkowo delikatną mieszanką dojrzewających rodzajów tequili, w małych białych dębowych beczkach przez minimum 12 miesięcy. Podobnie do wina, każdy rocznik Patrona Anejo jest dokładnie mieszany w celu uzyskania gładkiego i słodkiego smaku tequili.
MASZ
PYTANIA?
Zapytaj Naszego
specjeliste
Masz problem z wyborem odpowiedniego alkoholu? Być może szukasz alkoholu na wesele lub inną okazje? Poproś o pomoc Naszego specjaliste.
Tel. kontaktowy:
(+48) 533 406 629
NAPISZ DO NAS