Elegancki, wysublimowany, uznany w doborowym męskim towarzystwie, najlepiej smakowany w oparach cygarowego dymu. Koniak, typ winiaku, pochodzi z regionu Francji o podobnej nazwie. Zawiera 40-45% alkoholu, ma zazwyczaj bursztynową barwę. Warto zwrócić uwagę na oznakowanie koniaku, mówiące o sposobie i czasie leżakowania alkoholu. Zgrabna, pękata butelka koniaku to zawsze wielka ozdoba prywatnego baru lub bardzo elegancki prezent.
Remy Martin XO to ponadczasowa luksusowa przyjemność i złożoność aromatów. Koniak charakteryzuje się mnóstwem kwiatowych, owocowych i korzennych aromatów oraz aksamitną teksturą. Posiada ognisto mahoniowy kolor. Jest idealnym koniakiem dla smakoszy, którzy poszukują tego co najlepsze.
Remy Martin VSOP - wspaniały francuski koniak zdumiewający smakiem fiołka, moreli, brzoskwini, kwiatu cytryny, róży, wanilii, orzechów i lukrecji. Winogrona do produkcji destylatów, z których powstanie koniak pochodzą wyłącznie z dwóch rejonów Crus - Grande i Petite Champagne, co uprawnia go do noszenia tytułu Fine Champagne Cognac. Średni wiek koniaku...
Wykonane z winogron Parellada, tradycyjnej odmiany katalońskiej i Ugni Blanc, które powszechnie występują we francuskim regionie Cognac. Torres 15 jest dobrze bardzo wyraziste. Brandy okres dojrzewania spędza dębowych beczkach Limousin. Efektem jest elegancka, bogata i dekadencka w smaku hiszpańska brandy.
Hardy VSOP to koniak, który charakteryzuje się delikatnym bursztynowo – brązowym kolorem z refleksami złota. Posiada subtelny aromat świeżych gruszek, przeplatający się w smaku z nutami orzechów, cynamonu oraz pieprzu.
Ten ekskluzywny trunek łączy w sobie elegancję właściwą destylatom pochodzącym z Petite Champagne z delikatnością typową dla Borderies.
Hardy XO Rare to harmonijny koniak o aksamitnej konsystencji, który spełni nawet najbardziej wymagające oczekiwania. Złoty kartonik i elegancka butelka dopełniają całości, sprawiając, że ten trunek będzie także doskonałym podarunkiem na ważną okazję.
Przedstawiciel prawdziwie arystokratycznej rodziny z regionu Cognac we Francji. Zgodnie z apelacją powstaje w procesie dwukrotnej destylacji wina z winogron Ugni Blanc, dla których specyficzny, zmienny klimat regionu i wapienna gleba stanowią wręcz idealne warunki. Destylaty, zwane po francusku eaux de vie (woda życia) leżakują w nowych beczkach dębowych...
Niepowtarzalny koniak złożony z bez mała stu destylatów o maturacji sięgającej 30 lat. Wytwarzany z winogron rosnących tylko w w okolicach miasta Cognac, powstaje w wyniku procesu podwójnej destylacji wina.
Trunek wyprodukowany we Francji. Posiada lekko pikantny smak z nutą orientalną i owocową.
Hardy XO powstaje na bazie eaux-de-vie liczących sobie przynajmniej sześć lat. Charakteryzuje się bursztynowym, nieco przydymionym kolorem. Niezwykły aromat płatków róży przeplatający się ze smakiem świeżych i suszonych owoców oraz akcentami dobrego tytoniu. Jego jedwabista konsystencja i bogaty bukiet stanowią świadectwo dojrzałości, a zarazem wielkiej...
Hennessy V.S. Cognac to przedstawiciel prawdziwie arystokratycznej rodziny z regionu Cognac we Francji. Zgodnie z apelacją powstaje w procesie dwukrotnej destylacji wina z winogron Ugni Blanc, dla których specyficzny, zmienny klimat regionu i wapienna gleba stanowią wręcz idealne warunki.
Hennessy V.S.O.P. jest kupażem ponad 60 eaux de vieu starzonych do 15 lat. Finalny produkt leżakuje w beczce z dębu Limousine co najmniej 4 lata. Odznacza się subtelnym aromatem wanilii i przypraw do czego dochodzi smakowa nuta kandyzowanego jabłka. Długi, gładki finisz z owocowym wspomnieniem.
Piękny, głęboki, bursztynowy kolor oraz aromat dębu, miodu i wanilii, zamknięte w eleganckiej butelce z wizerunkiem Króla Słońce, upamiętniającym ostatni rok jego panowania - i zarazem pierwszy w wielopokoleniowej działalności firmy Martell.
Pierwszy w historii trunek stworzony na bazie koniaku VSOP, który dojrzewa w beczkach z francuskiego dębu, a finiszowany jest w beczkach z amerykańskiego dębu po burbonie.
MARTELL COHIBA COGNAC to koniak wysokiej jakości, stanowiący mieszankę różnych the eaux-de-vie z obszaru Grande Champagne, a najmłodszy z nich dojrzewał 40 lat.
Koniak Otard do dnia dzisiejszego powstaje według niezmiennych receptur i jako jedyny dojrzewa w piwnicach królewskiej rezydencji- zamku Château de Cognac.
Koniak Otard do dnia dzisiejszego powstaje według niezmiennych receptur i jako jedyny dojrzewa w piwnicach królewskiej rezydencji- zamku Château de Cognac.
Wspaniały francuski koniak zdumiewający smakiem fiołka, moreli, brzoskwini, kwiatu cytryny, róży, wanilii, orzechów i lukrecji.
MASZ
PYTANIA?
Zapytaj Naszego
specjeliste
Masz problem z wyborem odpowiedniego alkoholu? Być może szukasz alkoholu na wesele lub inną okazje? Poproś o pomoc Naszego specjaliste.
Tel. kontaktowy:
(+48) 533 406 629
NAPISZ DO NAS