W czasach antycznych szczep Pamid był bardzo powszechny. Dzisiaj uprawa tej odmiany winorośli jest wysoce ograniczona do niektórych rejonów Bułgarii. Drobne, lecz bardzo soczyste owoce są surowcem dla wytwórców win czerwonych o bardzo starej tradycji. Nadają się na każdą okazję, przede wszystkim do regularnej konsumpcji – specjaliści z dziada pradziada nakazują spożywać je zaraz po fermentacji, gdy są najlepsze.
Wyjątkowe wino wzmacniane, wyprodukowane poprzez dodanie destylatu winnego na odpowiednim etapie fermentacji. Wino rześkie i soczyste. W smaku silnie zaznaczona słodycz, z przyjemnym wiśniowym niuansem. Idealne do owoców, deserów, serów, makaronów, mięs. Wino czerwone, słodkie.
Wyjątkowe wino wzmacniane, wyprodukowane poprzez dodanie destylatu winnego na odpowiednim etapie fermentacji. Wino rześkie i soczyste. Charakteryzuje się intensywnym aromatem oraz smakiem zdominowanym przez dojrzałe białe owoce. Idealne do owoców, deserów, serów, ryb,makaronów Wino białe, słodkie.
MASZ
PYTANIA?
Zapytaj Naszego
specjeliste
Masz problem z wyborem odpowiedniego alkoholu? Być może szukasz alkoholu na wesele lub inną okazje? Poproś o pomoc Naszego specjaliste.
Tel. kontaktowy:
(+48) 533 406 629
NAPISZ DO NAS